Thursday, August 11, 2011

Review : Zyrtec Ubat Allergic

Hello!!!!

Okay harini nak kongsi  pasal ubat alergik yang I took . Sekarang ni almaklumla bulan puasa kan. So nafsu makan naik mendadak serta terlanggar segala pantang larang .Mula lah hidung nak gatal ,muka nak gatal,bersin,batuk,bibir bengkak,tekak serta merta jadi perit.Nak-nak kalau makan seafood.Memang terbaik lah nak tanggung seksa kegatalan sepanjang hari. Tu belum bab habuk , sejuk lagi.

Mula-mula dapat ubat ni dekat klinik ,then habis pulak stok.Malas nak pergi jumpa doktor semata-mata nak ambil ubat ni. Nasib baik dekat farmasi ada jual.Harga tak mahal. Max RM12.00.Tapi kalau ada yang jual sampai RM 13.00 tu better tak payah beli.Nampak sangat menipu serta cekik darah.

Before this dah try macam-macam jenis tapi macam tak berkesan. Dulu masa dekat kampung , doktor selalu kasi ubat ni. Jenama ni so far okay la. Ramai juga yang guna. Effect dia mungkin mengantuk tapi base on individu juga la. Macam I kadang-kadang I rasa mengantuk if makan ni , but sometimes tak rasa apa-apa. Psycho barangkalil.





p/s : ubat gatal bukan ubat kegatalan.Harap maklum.

3 Blogger yang komen:

d.O.n.A.t said...

adakah kita mempunyai kegatalan yang sama? hahah aku asyik mkn ubt selsema je kalau dah tak tahan sgt nak menahan kegatalan.
nama scientific ubt selsema dah lupa..hehe

lilieyz said...

agak nye la...ahahaha...ada pernah farmasi kasi try ubat selsema for alergik warna pink tapi tak lut.Kene makan yang ni jugak baru lah okay.Even demam or batuk..Sebab dah taw bukan demam or batuk biasa.Sbb alergik...seksa betol..

Kheira said...

yap lily..zyrtex ini mmng berkesan..lps mkn smbal belacan ke laksa penang ke trus ak telan..mujarab :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More